Ινφαντίνο : Χειροκρότημα και όχι τιμωρία σε όσους αποτίνουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ

Θέση για τις κινήσεις ποδοσφαιριστών προς τιμήν του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ πήρε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί διάφορες ενέργειες ποδοσφαιριστών με τις οποίες αυτοί αποτίνουν φόρο τιμής στο δολοφονηθέντα 46χρονο αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ.

Καθώς η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι θέλει να εξετάσει η πειθαρχική επιτροπή της τις χειρονομίες φόρου τιμής στον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι παίκτες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών συνθημάτων», ο Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε θέση και τόνισε πως αυτοί οι παίκτες πρέπει να χειροκροτούνται και όχι να τιμωρούνται.

Ο πρόεδρος της FIFA  υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία τιμωρία που να αφορά συγκεκριμένες ενέργειες και κάλεσε τις Αρχές των πρωταθλημάτων να δείξουν «κοινή λογική».

Συγκεκριμένα, ο Τζιάνι Ινφαντίνο υποστήριξε ότι «οι πρόσφατες διαμαρτυρίες παικτών σε αγώνες της Bundesliga πρέπει να επικροτηθούν και όχι να επιβληθούν κυρώσεις. Πρέπει όλοι να πούμε Όχι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων».

 

Αθλητισμός
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk