Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν ο πρωταγωνιστής της κατάκτησης του Champions League από την Τσέλσι πριν από οκτώ χρόνια.

Οι Λονδρέζοι είχαν κάνει την έκπληξη απέναντι στην Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, με τον Ιβοριανό να ισοφαρίζει λίγο πριν από το φινάλε.

Ο Ντρογκμπά, σε μια κατάθεση ψυχής, αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες εκείνης της σεζόν, αλλά και του τελικού:

«Ο προπονητής είχε απολυθεί πριν από λίγον καιρό και κάναμε μια κουβέντα με τους συμπαίκτες μου, ώστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ο αρχηγός, Τζον Τέρι, μίλησε, ο Λάμπαρντ, ο Τσεχ και άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας. Αποφασίσαμε να τα δώσουμε όλα στη διοργάνωση μετά την ήττα από τη Νάπολι, γιατί κυνηγούσαμε αυτό το τρόπαιο οκτώ χρόνια και η καλύτερη θέση που είχαμε πάρει ήταν αυτή του φιναλίστ. Όλοι συμφώνησαν να βάλουμε τους εγωισμούς μας στην άκρη και να παλέψουμε για τον ίδιο στόχο.

Έπειτα από αυτήν τη συνάντηση, είπα στον 23χρονο τότε Χουάν Μάτα: Σε παρακαλώ, μαέστρο, βοήθησέ με να κερδίσουμε το Champions League. Εκείνος μου απάντησε: Είσαι τρελός, εσύ είσαι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, εσύ θα με βοηθήσεις να το πάρουμε. Του είπα ότι επί 8 χρόνια προσπαθούσαμε και δεν τα είχαμε καταφέρει, οπότε ήταν εκείνος στον οποίον έπρεπε να πιστέψω. Θα σου δώσω και δώρο αν τα καταφέρουμε, του είπα στα τέλη του Φλεβάρη.

Τρεις μήνες αργότερα ήμασταν στον τελικό του Μονάχου, στο δικό τους γήπεδο, σε ένα κόκκινο κύμα… Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα 8 λεπτά πριν από τη λήξη.

Είχα απογοητευτεί τόσο πολύ, ο Μάτα γύρισε και μου είπε: Πίστεψέ το Ντίντι, πρέπει να το πιστέψεις. Σχεδόν είχα βάλει τα κλάματα και του απάντησα: Να πιστέψω σε τι; Έχει σχεδόν τελειώσει… Θα βάλω τα κλάματα πάλι όπως το έκανα πριν από λίγους μήνες με την Ακτή Ελεφαντοστού σε άλλον τελικό.

Στο τελευταίο λεπτό, στο τελευταίο κόρνερ, το πρώτο για εμάς τη στιγμή που η Μπάγερν είχε εκτελέσει 18 κόρνερ, μαντέψτε ποιος πήγε να το κάνει. Ο Χουάν Μάτα. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.Το μάθημα είναι ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ» έγραψε ο Ντρογκμπά.