Χειμερινές θερμοκρασίες εν μέσω καύσωνα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο υποβάλλουν τον Ιβάν Σαββίδη οι εμπνευστές της εκπομπής που ταράζει τα νερά της τηλεθέασης.

Φουρτούνα προκαλεί η «Δίκη» στην τηλεθέαση. Ούτε 2% δεν έπιασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Με τον μέσο όρο του 1,8% να κάνει ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της μέσα στο OPEN, για πόσο ακόμη ο Σαββίδης θα συνεχίσει να στηρίζει ένα πρόγραμμα που δεν βλέπει κανείς (κυριολεκτικά), αλλά την ίδια στιγμή κοστίζει ένα τσουβάλι λεφτά στο αφεντικό του καναλιού.

Η «Δίκη» του Θωμαΐδη προφανώς και ήταν το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη τηλεθέαση μεταξύ όλων των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Μάλιστα, έπαιξε τον ρόλο του στο να καταποντιστεί ακόμη περισσότερο το τραγικό ποσοστό τηλεθέασης του OPEN, που μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 5% (5,1%)!

Το OPEN έχασε ακόμη και από την… ΕΡΤ την ώρα που έπαιζε τη «Δίκη». Η εκπομπή, που ασχολείται αποκλειστικά με κίτρινα θέματα του ελληνικού παραποδοσφαίρου, επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι δεν απασχολεί κανέναν.

Από την αρχή ως το τέλος. Ξεκίνησε με 2.2%, έφτασε στο 2.7% για λίγα λεπτά και εν συνεχεία δεν έπιασε ούτε μονάδα, κλείνοντας στο 06%. Μεταξύ συγγενών και λίγους φίλους. Με αποτέλεσμα ο μέσος όρος να «καθίσει» στο 1.8%.

Για την ακρίβεια, ούτε οι συγγενείς και οι φίλοι. Μόνο όσοι μαζεύονται για να πανηγυρίσουν ακόμη μία προσχηματική δικαίωση του συστήματος. Διότι όταν έρχονται οι πραγματικές δίκες, με κανονικούς δικαστές, τα πράγματα γίνονται κομματάκι δύσκολα…