Σε παραλίες συρρέουν οι πολίτες σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία το πρώτο Σαββατοκύριακο από τότε που οι περιορισμοί των μέτρων λόγω κοροναϊού χαλάρωσαν σε μεγάλο βαθμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Evening Standard του Λονδίνου στην ηλεκτρονική έκδοσή της, οι ακτές ήταν γεμάτες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς οι άνθρωποι αξιοποίησαν στο έπακρο τον ζεστό καιρό.

Στην Ελλάδα, περισσότερες από 500 παραλίες άνοιξαν ξανά, καθώς η χώρα επανέρχεται σταδιακά σε μια μορφής κανονικότητα, ενώ το «άνοιγμα» του τουριστικού τομέα βρίσκεται προ των πυλών, με γνώμονα πάντως την προστασία των πολιτών από την πανδημία.

Για τους περισσότερους, ήταν η πρώτη φόρα που βρέθηκαν σε ένα μεγάλο δημόσιο χώρο από τότε που η χώρα άρχισε να χαλαρώνει το lockdown νωρίτερα αυτό το μήνα, και συνέπεσε επίσης με το πρώτο κύμα καύσωνα της χρονιάς.

Όσοι βρέθηκαν σε παραλίες πάντως, υποχρεώθηκαν να σεβαστούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι οποίοι ορίζουν ακόμη και πόσο μακριά πρέπει να διατηρούνται οι ομπρέλες.

Η πρώτη γεύση

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στον Άλιμο, οι άνθρωποι αναχώρησαν από νωρίς το πρωί από το σπίτι τους προκειμένου να… πάρουν θέση στον ήλιο. «Είναι το καλύτερο πράγμα για εμάς τους ηλικιωμένους… να έρθουμε και να χαλαρώσουμε λίγο μετά την καραντίνα» είπε ο κ. Γιάννης, καθώς καθόταν κάτω από την ομπρέλα του.

Πρόσθεσε, δε, πως συμμορφώνεται με τους κανόνες. «Είναι σαν ένα όπλο στο κεφάλι».

Ο υπεύθυνος της παραλίας δήλωσε ότι οι επισκέπτες τηρούν τους κανόνες μέχρι στιγμής και ελπίζει ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  «Ταξιδεύουμε σε ένα άγνωστο δρόμο και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει» υποστήριξε.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε μια γειτονική παραλία, ένα drone έκανε την εμφάνισή του πάνω από ξαπλώστρες με ηχεία, προτρέποντας τους ανθρώπους να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους.

Ασφαλής και φιλόξενη χώρα

«Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Τους προσκαλούμε και τους περιμένουμε να έρθουν, αρκεί να ακολουθούν τους κανόνες» δήλωσε ο δήμαρχος του Άλιμου στην εφημερίδα απευθυνόμενος στους τουρίστες.

Το lockdown που επιβλήθηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε μια χώρα που μόλις άρχισε να ανακάμπτει από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και λιτότητας.