Εντυπωσίασε στα πρώτα ματς της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό ο Σακίλ ΜακΚίσικι. Ομως το ζητούμενο είναι πως και ο ίδιος ο Αμερικανός νιώθει τέλεια που βρίσκεται στους Ερυθρόλευκους.

Μάλιστα όντας το κεντρικό πρόσωπο της Ευρωλίγκας στο καθιερωμένο της πλέον focus, αποθέωσε το πρόγραμμα των Ερυθρόλευκων και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα και την φιλοσοφία του.

Παράλληλα υποστήριξε πως περίμενε πως και πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και παρά το άγχος του ήθελε να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο focus της Euroleague:

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Στην προθέρμανση ανυπομονούσα να ξεκινήσει το παιχνίδι. Περίμενα καιρό να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο κι ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία. Με τον κόσμο να ουρλιάζει, μου κοβόταν η ανάσα. Ήμουν αγχωμένος, σκεφτόμουν την επόμενη φάση σαν να είναι η τελευταία. Τα highlights από εκείνο το παιχνίδι είναι ένα… έργο τέχνης».

Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό: «Γνώριζα για τον Ολυμπιακό. Είχα ακούσε τις φήμες ότι ενδιαφέρονται για εμένα. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να καταφέρω. Αισθάνομαι πως έχω ακόμη πολλά να πετύχω. Ακόμα και τώρα, μοιάζουν όλα σαν ψέμα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Όμως, η πανδημία του κοροναϊού μας πήρε την ευκαιρία που είχαμε. Ήταν κάπως απογοητευτικό αυτό».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Θέλω να βρίσκομαι σε ομάδα με προπονητή με την φιλοσοφία, τα plays και την αμυντική τακτική του Μπαρτζώκα. Αυτό θέλω να κάνω σε όλη την καριέρα μου. Το αναγνωρίζει και εκείνος. Ελπίζω πως αυτό θα κάνει τη σχέση μας να προχωρήσει».

Για τις σκέψεις και τους στόχους του: «Αυτά τα τρία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό άλλαξαν τον τρόπος σκέψης μου. Δεν φαντάζεστε πόσοι πίστευαν ότι θα πάω στην Euroleague και δεν θα κάνω τίποτα, ότι απλά θα κάθομαι στον πάγκο. Όποτε πατάω στο παρκέ θέλω να κάνω τον κόσμο να με θυμάται. Θέλω να πηγαίνουν τα παιδιά στο σπίτι και να λένε στους γονείς τους: «θέλω να γίνομαι σαν αυτόν τον παίκτη, σαν το Νο. 77″. Δουλεύω γι’ αυτό».