Μέσω gov.gr η προσωρινή άδεια οδήγησης

Ο έλεγχος θα γίνεται με το link, το QR code ή τον κωδικό που φέρει το έγγραφο – Με ισχύ 4 μηνών

Με τρία «κλικ» θα παραλαμβάνεται μέσω του gov.gr η προσωρινή άδεια οδήγησης. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μετφορών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και θα παραλαμβάνουν σε μορφή PDF το προσωρινό τους δίπλωμα, με μέγιστη ισχύ 4 μηνών.

Μέχρι σήμερα, οι διαδικασίες για την έκδοση διπλώματος νέου οδηγού διαρκούν στην καλύτερη περίπτωση 15 ημέρες, ενώ στην ανανέωση χρειάζονται και δύο μήνες. Οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην Ελληνική Επικράτεια, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών.

Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις» του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.

Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης ή να κάνει χρήση αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk