Στο θλιβερό περιστατικό της βεβήλωσης του μνημείου των θυμάτων της Θύρας 7, που βρίσκεται έξω από το Γ. Καραϊσκάκης, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Σε ανάρτησή που έκανε στα social media, εξέφρασε τη λύπη του, αλλά και την αγανάκτησή του για τη βεβήλωση του μνημείου και χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια, ενώ επισήμανε ότι η αποτρόπαια πράξη που έγινε το βράδυ της Κυριακής δείχνει ασέβεια απέναντι στους νεκρούς και τις οικογένειές τους.

Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πειραιά στο μήνυμά του, αυτοί που το έκαναν δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό και αποτελούν ντροπή για το σύνολο του φίλαθλου κόσμου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιάννη Μώραλη:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη και την αγανάκτησή μου για τη βεβήλωση του μνημείου του Δήμου Πειραιά για τα θύματα της Θύρας 7.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια σε έναν χώρο τιμής και μνήμης για ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα, αλλά και σε οποιοδήποτε μνημείο κι αν γινόταν.

Η πράξη αυτή δείχνει ασέβεια απέναντι στους νεκρούς και τις οικογένειές τους. Αυτοί που το έκαναν δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό, καμία θέση στα γήπεδα μας και αποτελούν ντροπή για το σύνολο του φίλαθλου κόσμου.

Ελπίζω ότι οι δράστες θα βρεθούν σύντομα και θα οδηγηθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη».