Μια αλλαγή, η οποία αρχικά ξάφνιασε το ευρύ κοινό περιελάμβανε η ενημέρωση της Κυριακής από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Στο πάνελ, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, βρισκόταν αντί  του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηγεωργίου, η απουσία του κ. Τσιόδρα είναι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και στην ενημέρωση της Δευτέρας θα παρευρίσκεται κανονικά.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου είναι μέλος της «Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19» η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στις 24/2/2020.

Ο κ. Χατζηγεωργίου είναι στρατιωτικός γιατρός και συγκεκριμένα Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Υπουργείου Υγείας, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Ταξιδιωτικής Ιατρικής και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων.

Ο ίδιος έχει διατελέσει Διοικητής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Μαρ 2015-Μαρ 2017) και Υποδιοικητής στο ίδιο νοσοκομείο (Αυγ 2012 – Μαρ 2015). Το διάστημα 2012 – 2013 ήταν μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Υπουργείου Υγείας

Ακόμη, είναι εκπαιδευτής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, Τμ. Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες.