Μετά την Ιταλία, η Ισπανία είναι η πιο πληγείσα χώρα της Ευρώπης από τον κοροναϊό. Καθώς οι θάνατοι και τα κρούσματα βρίσκονται σε πτώση τις τελευταίες μέρες, η χώρα ετοιμάζεται να δει τα παιδιά της να παίζουν στους δρόμους.

Αντιμέτωπη με την ξαφνική έξαρση του κοροναϊού, η ισπανική κυβέρνηση επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στην Ευρώπη. Οι πολίτες της μπορούν να βγουν μόνο ένας ένας για να ψωνίσουν, να πάρουν φάρμακα και να βγάλουν βόλτα τον σκύλο τους.

Με κάποιες εξαιρέσεις, όπως για ανήλικους με ειδικές ανάγκες ή τις μονογονεϊκές οικογένειες, οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην Ισπανία έμειναν πέντε εβδομάδες στο σπίτι τους.

Πολιτικοί, οργανώσεις και απλοί πολίτες ζήτησαν από την κυβέρνηση της Ισπανίας να απελευθερώσει τα παιδιά τους και να τα αφήσει να βγουν έξω, καθώς υπήρχε ανησυχία για την ψυχική υγεία τους.

Πράγματι, από σήμερα Κυριακή 26 Απριλίου, τα παιδιά έως 14 ετών στην Ισπανία θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους για περπάτημα ή παιχνίδι, για μία ώρα.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της χώρας.

Ελεύθερα τα παιδιά να παίξουν

Από το πρωί της Κυριακής οι κατά τ’ άλλα έρημοι δρόμοι της Μαδρίτης, της Σεβίλλης και του Μπιλμπάο γέμισαν με χαρούμενες παιδικές φωνές.

Με τη συνοδεία των γονιών τους, τα παιδιά της Ισπανίας βγήκαν για πρώτη φορά έξω από τις 14 Μαρτίου!