Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον όποιον ευχήθηκε περαστικά και να επανέλθει γρήγορα υγιής στα καθήκοντά του.

Νωρίτερα, επικοινωνία με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να μεταφέρει τις ευχές του για ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Επίσης πολλοί μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν επίσης επικοινωνήσει για να ευχηθούν στον Ιερώνυμο.

Συγκεκριμένα, την αδελφική συμπαράσταση και τις εγκάρδιες ευχές του για την ταχεία αποκατά-σταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου εξέφρασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο. Και προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση πως «ο Παναγιώτατος επικοινώνησε, νωρίτερα, το μεσημέρι, προς τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο και του ζήτησε να μεταφέρει στον Μακαριώτατο, ο οποίος αναρρωνύει, την αυτονό-ητη συναντίληψη και το αμείωτο ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας προς το σεπτό πρόσωπό του».

Επιτυχημένη η επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη στον Αρχιεπίσκοπο

Υπενθυμίζεται ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα η επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο Ωνάσειο το Σάββατο το πρωί μετά από συστάσεις των γιατρών του

Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε παρουσιάσει καρδιακές αρρυθμίες.

Σημειώνεται ότι χοροστάτησε κανονικά στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο είχαν μεταξύ άλλων λίγο νωρίτερα για να του ευχηθούν περαστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Προς το παρόν ο Αρχιεπίσκοπος ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών και αναρρώνει μετά την επέμβαση.