Απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου ναυλωμένο πλοίο από το λιμένα της Ανκόνα με προορισμό την Πάτρα και ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

Με το εν λόγω πλοίο  επαναπατρίζονται 250 Έλληνες πολίτες από διαφορετικές πόλεις της ιταλικής επικράτειας, αρκετοί από τους οποίους με τα οχήματα τους.

Η σύνθετη αυτή επιχείρηση επαναπατρισμού διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, σε συνεργασία με τον Υπουργείο Ναυτιλίας και τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας. Είχε προηγηθεί και τηλεφωνική συνομιλία του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί την, Κυριακή 22/3 στις 11.20 πμ (τοπική ώρα), ειδική πτήση από το Βελιγράδι προς την Αθήνα για την επιστροφή Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ο αριθμός πτήσης είναι A3 4193.

Βάσει καταλόγου της Πρεσβείας, η Aegean επικοινωνεί με όλους όσους της έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία επιστροφής στην Ελλάδα. Η Aegean ενημερώνει απ’ ευθείας τον καθένα για την κράτηση και την έκδοση του εισιτηρίου του. Η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά.

Σημειώνεται, ότι για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή τους, οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου Nikola Tesla στις 9.00 π. μ. αύριο Κυριακή. Ως προς τις αποσκευές, ισχύουν όλα όσα ισχύουν στις κανονικές πτήσεις.

Μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Δεκτοί στο αεροπλάνο είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες, Ευρωπαίοι πολίτες και όσοι Σέρβοι πολίτες διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Όσοι Έλληνες μας έχουν δώσει τα στοιχεία τους, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν και πάλι με την Πρεσβεία. Έχουν ήδη καταγραφεί ως επιβάτες και θα επικοινωνήσει μαζί τους η Aegean Airlines τηλεφωνικώς.