• Αναζήτηση

Σαλάτα με δυο είδη λάχανου και γλυκοπατάτα

Τα καβουρδισμένα φιστίκια και το φιστικοβούτυρο στο ντρέσσιγκ κάνουν τη διαφορά.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

 

Προετοιμασία 15′

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

2 φλ. λευκό λάχανο, λεπτοκομμένο

2 φλ. μοβ λάχανο, λεπτοκομμένο

1 μέτρια γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα

1/3 φλ. φύλλα κόλιαντρου

2 κ.σ. φιστίκια αραχίδες καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Για το ντρέσινγκ

1½ κ.γ. φιστικοβούτυρο

Χυμός από 2 μικρά λάιμ

2 κ.σ. σουσαμέλαιο

Αλάτι, πιπέρι καγιέν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε στο μπλέντερ το φιστικοβούτυρο με τον χυμό λάιμ, το σουσαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι καγιέν.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ, εκτός από τα φιστίκια Αιγίνης. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk