Τσίπρας: Καμία κουβέντα για το δώρο του Πάσχα – Να παγώσουν οι οφειλές στις τράπεζες

Τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού συζήτησε σήμερα μέσω τηλεδιασκέψεων ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά

Τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις της κρίσης εκτός από τη δημόσια υγεία και σε όλο το εύρος της οικονομικής  δραστηριότητας συζήτησαν σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, με τη συμμετοχή και των τομεαρχώνΟικονομίας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππας  και Εφης Αχτσιόγλου.
 

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Παράλληλα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευρυνθούν. 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας. 

 

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών. Το Κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει, όπως είπε, να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων. 
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών συνεπών δανειοληπτών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.
19/3/2020
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk