Αναστατωση επικρατεί στις φυλακές  της χώρας  μετα από έγγραφο που στάλθηκε προ διημέρου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη   -και το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα» – σύμφωνα με το οποίο  καμιά αδεια δεν θα δίνεται σε κρατουμένους  στα πλαίσια των   μέτρων για τον κορονοϊό!

Κι αυτό προκειμένου ν αποφευγονται παραβιάσεις των αδειών λόγω της κατάστασης που επικρατεί αλλά κυρίως για να μην υπάρξουν κρούσματα το φονικού ιού στον ευαίσθητο κλειστό χώρο των  σωφρονιστικών καταστημάτων απο αδειούχους κρατουμένους που θα επιστρέφουν  πίσω. Καθ   ότι σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόταν  να υποβάλλονται   σε  σχετικά  ιατρικά τεστ .

Ακόμη , σύμφωνα με επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη,  έτσι  αποφευγεται η τυχόν διαδοση κορονοϊού  μελλοντικά με εξοδο κρατουμένου από   σωφρονιστικό κατάστημα  όπου μπορεί να έχουν καταγραφεί κρούσματα. Κάθε χρόνο  υπολογίζεται ότι δίνονται περίπου 4000 αδειες στους 12.500  περίπου  κρατουμένους σε όλη την χώρα.

Σημειώνεται ότι  κρατούμενοι στον Κορυδαλλό  έχουν διαμαρτυρηθεί για τα » πλημμελή μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται κατα την γνώμη τους για το κορονοϊό ,  ενω θεωρείται ότι το   «κόψιμο»  των αδειών θα δημιουργήσει κύκλο προστριβών. Σημειώνεται ότι  προ τριημέρου είχε σημειωθεί αιματηρή συμπλοκή , στην Γ Ακτίνα, μεταξύ  Αλγερινών κι Αλβανων κρατουμένων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών από αυτούς .

Επιπλέον εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου ενός 54χρονου Ελληνα κρατουμένου που είχε σκοτώσει προ  διετίας με 25μαχαιριές , την φίλη του στην Σταμάτα  αλλά κι ενός 30χρονου Αλβανού που είχε κατηγορηθεί για ληστείες