Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αυξημένα έξοδα για ιατροφαρμακευτικό υλικό

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού Covid-19 αφήνουν ήδη το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια οικονομία. Στην Ελλάδα, παρότι δεν μπορούν να γίνουν από τώρα ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης, οι συνέπειες έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν δε, ότι «η εξάπλωση του κοροναϊού Covid-19 δημιουργεί αυξημένα έξοδα στους πολίτες για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, αλλά και την ανάγκη αυξημένων άμεσων δαπανών για την προμήθεια τροφίμων σε περιπτώσεις καραντίνας, αλλά και κατ’ εφαρμογή των προτροπών των ειδικών για την παραμονή στο σπίτι. Ταυτόχρονα υπάρχει μείωση εσόδων σε πολλές κατηγορίες επαγγελματιών».

Στην ερώτηση που απευθύνουν στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να καλύψουν τα άμεσα και απρόβλεπτα αυτά έξοδα καθώς δεν έχουν αποταμιεύσεις».