Ένα απίστευτο θρίλερ είναι σε εξέλιξη στο λιμάνι της Λήμνου, όπου το πλοίο «Blue Star Mykonos» έχει ακινητοποιηθεί στο λιμάνι από τα ξημερώματα καθώς ένα μέλος του πληρώματος  παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού. Στο πλοίο βρίσκονταν εξ’ αρχής 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος.

Το πλοίο ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, στις 10:30, το δρομολόγιό του με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας  με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Τι συνέβη

Ειδικότερα, στις 21:35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε να πάει στο λιμάνι ασθενοφόρο να παραλάβει μέλος του πληρώματος το οποίο εμφάνιζε πυρετό. Τελικά, το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 και άμεσα ξεκίνησε διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Τη στιγμή εκείνη, ο καπετάνιος ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς από το πλοίο καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό. Ωστόσο είχαν αποβιβαστεί επιβάτες και κάποιοι είχαν ήδη επιβιβαστεί.

Αποβιβάστηκαν 127 επιβάτες

Μέσα στο πλοίο βρίσκονταν αρχικά 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος, ωστόσο 127 εξ’ αυτών αποβιβάστηκαν και δόθηκαν οδηγίες για κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου βγουν οι εξετάσεις του ναυτικού.

Έχει σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι και ως τότε εκτιμάται πως το Blue Star Μύκονος θα παραμείνει στη Λήμνο.