Νέα δεδομένα στον Εβρο: Ερχεται η Frontex στην εμπροσθοφυλακή στις Καστανιές

Φόβοι για μαζική επιχείρηση εισβολής προσφύγων και δραματικών συμβάντων με τους 1.000 Τούρκους με τις λέμβους στον Εβρο.

Στελέχη της Frontex αναμένεται να τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες, στην εμπροσθοφυλακή, στις Καστανιές και σε άλλα σημεία του Εβρου, τα οποία δέχονται την πίεση χιλιάδων προσφύγων που υποβοηθούνται από τις τουρκικές δυνάμεις!

Η εγκατάσταση συνοριοφυλάκων της Frontex στον Εβρο δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή, καθώς οι επιχειρήσεις των τούρκων αστυνομικών και στρατιωτικών θα είναι εναντίον όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών δυνάμεων, γεγονός που πιθανόν δημιουργήσει  περαιτέρω διεθνείς επιπλοκές…

Την ίδια ώρα ανώτατα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» το βράδυ της Κυριακής, ανέφεραν ότι φοβούνται πιθανή μαζική προσπάθεια εισβολής προσφύγων στο χερσαίο τμήμα αλλά και στα νερά του Εβρου με την βοήθεια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πλέον επίφοβο θεωρείται η παρουσία 1000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας που θα κινούνται με λέμβους κατά μήκος του ποταμού (ΣΣ. πρώτη φορα οι Τούρκοι στρατιωτικοί ή αστυνομικοί προχωρούν σε μία τετοια ενέργεια) κι οι οποίοι πιθανόν θα υποβοηθήσουν διέλευση δεκάδων προσφύγων. Με κίνδυνο εκεί να υπάρχει εμπλοκή με συνοριοφύλακες που διαθέτουν κι αυτοί φουσκωτά ή και άνδρες ειδικών δυνάμεων από την Ελλάδα. Με σοβαρό κίνδυνο να υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση αιματηρά συμβάντα ή θάνατοι προσφύγων, κάτι που πιθανολογείται ότι επιδιώκει η τουρκική πλευρά για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk