Τα επεισόδια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της διεθνούς επικαιρότητας. Μεγάλα δίκτυα, όπως το BBC και η Deutsche Welle, μεταδίδουν ρεπορτάζ για τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων στη Λέσβο και στη Χίο.

«Μεταφερόμαστε ώρα στην Ελλάδα. Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στη Λέσβο για δεύτερη ημέρα, εξαιτίας της κατασκευής ενός νέου κέντρου για τους μετανάστες. Περισσότεροι από 38.000 μετανάστες ζουν σε ασφυκτικά γεμάτους καταυλισμούς σε πολλά ελληνικά νησιά. Το νέο στρατόπεδο πρόκειται να δημιουργηθεί στο Μανταμάδο, και αποτελεί μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για την κατασκευή νέων και μικρότερων εγκαταστάσεω», ανέφερε το BBC.

Συγκρούσεις για τα στρατόπεδα των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, μεταδίδει το αραβικό δίκτυο Αl Jazeera, ενώ εκτενείς αναφορές στα επεισόδια κάνει και η Deutsche Welle.

«Η ελληνική αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους εξοργισμένους κατοίκους στη Λέσβο και Χίο. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν να κλείσουν τις εισόδους σε εργοτάξια κατασκευής νέων κέντρων υποδοχής για πρόσφυγες, τα οποία πρόκειται να αντικαταστήσουν τους προσωρινούς καταυλισμούς. Πολλοί κάτοικοι ανησυχούν ότι με τα νέα κέντρα θα μονιμοποιηθεί ο υπερπληθυσμός των ξένων στα νησιά», μετέδωσε η Deutsche Welle.

Αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούονται στα ελληνικά νησιά για τα καινούργια στρατόπεδα προσφύγων, γράφει ο Guardian.

Η Washington Post αναδεικνύει την απεργία σε ελληνικά νησιά εναντίων των σχεδίων της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Δείτε το ρεπορτάζ: