• Αναζήτηση

Κρεατόσουπα με αστεράκι και λαχανικά

Θρεπτική και νόστιμη, κάνει τα παιδιά μας να αγαπήσουν τις σούπες.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 55’

 Υλικά (για 3-4 άτομα)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι, σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

6 καρότα, σε κυβάκια

260 γρ. κολοκύθα, σε κυβάκια

4-5 κ.σ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο

1 μέτρια πατάτα, σε κυβάκια

3-4 κλωναράκια σέλινο

1 λίτρο βραστό νερό (ίσως πάρει και περισσότερο)

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/4 κ.γ. σκόνη κουρκουμά

70 γρ. ζυμαρικό αστεράκι

Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Λεμόνι, κατά βούληση

Φύλλα σέλινου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρέας για 1-2 λεπτά και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα καρότα, την κολοκύθα, το καλαμπόκι και την πατάτα και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε και ολόκληρα τα κλωναράκια σέλινο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον κουρκουμά και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε το νερό και στη συνέχεια τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για ακόμη μία φορά. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κλωνάρια σέλινου και προσθέτουμε το αστεράκι. Βράζουμε για ακόμη 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε χυμό λεμόνι κατά βούληση, συμπληρώνουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και, αν θέλουμε, επιπλέον ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και σερβίρουμε.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk