Μέτρα λόγω κορωνοϊού από τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας

Τα μέλη της CLIA απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από την Κίνα, έχουν επισκεφτεί ή έχουν περάσει μέσω αερολιμένα από την Κίνα, μέσα σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.

Ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν εταιρείες κρουαζιέρας λόγω του κορονοϊού εξέδωσε η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας.

Όπως αναφέρει: «Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών κρουαζιέρας και των πληρωμάτων είναι και παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα για την CLIA και τα μέλη της, τα οποία μαζί εκπροσωπούν πάνω από το 90% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας. Δεδομένης της εξέλιξης του κορονοϊού και βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των παγκόσμιων αρχών υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – τα μέλη της CLIA υιοθέτησαν το παρακάτω πρωτόκολλο για επισκέπτες και πληρώματα που έχουν ταξιδέψει από και προς τη Κίνα – συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου. Αυτές οι ενισχυμένες πολιτικές που είναι σε ισχύ από σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2020, ενισχύουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την 31 Ιανουαρίου 2020 και συνεχίζουν να επιτρέπουν της εξέταση της κάθε περίπτωσης, είτε πρόκειται περί επιβάτη κρουαζιέρας είτε μέλος του πληρώματος, και το κατά πόσο επιτρέπεται να επιβιβαστεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Τα μέλη της CLIA απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από την Κίνα, έχουν επισκεφτεί ή έχουν περάσει μέσω αερολιμένα από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου, μέσα σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους»

Επιπλέον «τα μέλη της CLIA απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που, μέσα σε 14 μέρες πριν από την επιβίβαση τους, έχουν έρθει σε επαφή, έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε που έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσληφθεί από τον Κορονοϊό ή που είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα κορονοϊού.»

Ακόμη «τα μέλη της CLIA θα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους πριν από την επιβίβαση για λόγους πρόληψης. Εξονυχιστικοί έλεγχοι και η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη θα δοθεί και σε οποιονδήποτε φέρει συμπτώματα του κορονοϊού.»

Επιπροσθέτως επισημαίνεται πως: «Σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις ρυθμιστικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του κορονοϊού και θα τροποποιούν αυτές τις πολιτικές αντίστοιχα με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι από τους πιο καλά εξοπλισμένους και έμπειρους για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των συνθηκών υγείας των επιβαινόντων, με μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης επιδημιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, τα κρουαζιερόπλοια είναι εφοδιασμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς διαθέσιμους 24 2 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση ασθένειας και για την πρόληψη της μετάδοσης ασθενειών »

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk