Μ. Σχοινάς : Δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας στο Προσφυγικό

«Τα κράτη – μέλη θα υποχρεωθούν τόσο να δεχθούν αιτούντες άσυλο όσο και να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης» λέει στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε μέσω της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διαδικασία του Βερολίνου, στην οποία σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητήθηκαν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με τα μνημόνια που υπέγραψαν η Τουρκία με τον Φαγέζ αλ Σάρατζ, από την πλευρά της Λιβύης, για τις θαλάσσιες ζώνες και τη στρατιωτική συνεργασία, δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Διαμηνύει δε πως «η ευρωπαϊκή Ελλάδα τώρα εξάγει σταθερότητα και ασφάλεια» αντίθετα με τον ρόλο ταραχοποιού που επιχειρεί να διαδραματίσει η Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται και στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το άσυλο, στο οποίο τα κράτη – μέλη θα υποχρεούνται να συμμετέχουν και να αναλάβουν μέρος των βαρών, τονίζοντας ότι η έγκρισή του είναι στοίχημα για τη νέα Κομισιόν.

-Τουρκολιβυκά μνημόνια και δημιουργία τετελεσμένων. Τι εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

-Νέο σύμφωνο ασύλου: Τι θα προβλέπει για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και τις επιστροφές μεταναστών

-Πώς επηρεάζουν την ΕΕ οι απειλές του Ερντογάν με το προσφυγικό

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk