Κεφτεδάκια στον φούρνο

Είναι μυρωδάτα και ιδανικά για όσους προσέχουν την διατροφή τους – κάθε μερίδα έχει 358 θερμίδες.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης. Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 40΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

3 μέτριες φέτες ψωμί χωρίς την κόρα

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από τρανς

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 φλ. του καφέ νερό

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

5 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Ζυμώνουμε τον κιμά με το σκόρδο, το ψωμί (το οποίο έχουμε στραγγίσει πολύ καλά), το κύμινο, την πάπρικα, αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να «ξεκουραστεί».

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια δίνοντάς τους ένα στρογγυλό σχήμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα κεφτεδάκια. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο γκριλ στους 180°C για 40 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk