Υπόθεση Novartis: Δεκάδες αιτήματα σε χώρες της ΕΕ για δικαστική συνδρομή

Με αυτά ζητούν στοιχεία που αφορούν την τιμολόγηση φαρμάκων της  πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να διαπιστώσουν αν στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες, τα προϊόντα της Novartis διατίθεντο, και κατά πόσο, υπερκοστολογημένα

Περισσότερα από 20 αιτήματα δικαστικής συνδρομής με φόντο την υπόθεση της Novartis έχει υποβάλλει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, μόνο την τελευταία εβδομάδα η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έχει αποστείλει 28 αιτήματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελβετία, ενώ τον τελευταίο χρόνο τα αιτήματα τόσο σε Ευρώπη όσο και Αμερική για την επίμαχη υπόθεση ξεπερνούν τα 50.

Με αυτά ζητούν στοιχεία που αφορούν την τιμολόγηση φαρμάκων της  πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να διαπιστώσουν αν στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες, τα προϊόντα της Novartis διατίθεντο, και κατά πόσο, υπερκοστολογημένα.

Παράλληλα, μέσω παλαιότερων αιτημάτων οι εισαγγελείς ζητούν να ενημερωθούν για τραπεζικούς λογαριασμούς που ενδεχομένως διατηρούν σε συγκεκριμένες χώρες πρόσωπα τα οποία ελέγχονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk