Κοτόσουπα με άγρια μανιτάρια και τρούφα

Αντί για άγρια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος μανιταριού μας αρέσει.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 1 1/2 ώρα

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1/2 κοτόπουλο

750-800 γρ. νερό

1 κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

30 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (βωλίτες – του Καίσαρα – μορχέλες)

1 φλ. του καφέ ρύζι νυχάκι

100 γρ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, τον χυμό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

15 κλωναράκια μαϊντανό, τα φύλλα ψιλοκομμένα

12 σταγόνες λάδι τρούφας

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το πλένουμε καλά με κρύο νερό. Κατόπιν, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, ίσα να το σκεπάσει, αλατίζουμε, προσθέτουμε τη δάφνη και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεχωρίζει από τα κόκαλα.

Στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Ξεχωρίζουμε τη σάρκα του κοτόπουλου από τα κόκαλα και την πέτσα.

Βάζουμε τα μανιτάρια σε λίγο ζεστό νερό, ίσα-ίσα να βραχούν – δεν θέλουμε να χάσουμε τα αρώματά τους.

Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στον ζωμό από το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και προσθέτουμε τη σάρκα του κοτόπουλου ψιλοκομμένη. Βάζουμε και το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, βράζουμε για λίγο (περίπου 10 λεπτά) και σερβίρουμε 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk