Υπόθεση Novartis : «Οχι» στην ανάθεση των δικογραφιών σε εφέτη – ανακριτή

Απέρριψε η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας για την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε Εφέτη ειδικό ανακριτή

Απέρριψε η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας για την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε Εφέτη ειδικό ανακριτή.

Με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά οι Εφέτες έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς. διότι η έρευνα ήδη διενεργείται 3 χρόνια και έχει προχωρήσει. Συγκεκριμένα: ήδη 5 δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας .

Οσον αφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς , η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν δε ικανότητες στο έργο τους.

Κάνοντας  αποτίμηση του έως τώρα έργου της  Εισαγγελέως Διαφθοράς τονίστηκε ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Κατά την άποψη της μειοψηφίας, η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης,η οποία είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, ότι συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα .

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk