Έχει σημειώσει 16 γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα. 16 γκολ, σε 10 αγώνες. Όχι άσχημα. Διαθέτει, άλλωστε, την πέμπτη πιο παραγωγική επίθεση στη Λίγκα αυτή τη στιγμή. Το σημαντικότερο; Ο Άρης έχει βρει μια ισορροπία στο σκοράρισμά του, που του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει πως θα συνεχίσει έτσι. Θα βρίσκει, δηλαδή, γκολ από πολλούς παίκτες.

Δεν έχει έναν που θα βάλει τα πολλά και οι υπόλοιποι θα ακολουθούν. Δεν έχει έναν που αν του λείψει ή αν δε σκοράρει, θα υπάρξει πρόβλημα στην παραγωγικότητα της ομάδας. Υπάρχει πλουραλισμός, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο.

Ο Μπράουν Ιντέγε έχει πετύχει τρία γκολ έως τώρα. Ο Νικόλα Ντιγκινί το ίδιο. Ο Μπρούνο Γκάμα το ίδιο. Τρεις από τους παίκτες που στηρίζει ο Άρης πολλά για την παραγωγικότητα, του έχουν δώσει εννιά γκολ. Όταν δεν το κάνει ο Ιντέγε, το κάνει ο Ντιγκινί. Όταν δεν το κάνει ο Ντιγκινί, το κάνει ο Μπρούνο Γκάμα.

Από δύο γκολ οι Βέλεθ και Σάσα, από ένα οι Ματίγια, Φετφατζίδης και Ρόουζ. Γκολ και από τις πίσω γραμμές. Όλοι απαραίτητοι. Ο Ένινγκ θέλει μια ομάδα που θα βγάζει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργεί. Μια ομάδα που αρκετοί παίκτες θα πατάνε στην περιοχή.

Στο τρανζίσιον θέλει ταχύτητα, προκειμένου να δημιουργεί υπεραριθμία. Στα στημένα θέλει… κόσμο στην αντίπαλη περιοχή για να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο και να πάρει γκολ απ’ αυτά. Η ισορροπία που έχει βρει ο Άρης όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία φάσεων, με πολλούς εκτελεστές να απειλούν, είναι ο δρόμος για να συνεχίσει τη… μάχη της εξάδας.

Αυτός άλλωστε είναι και ο μεγάλος στόχος. Η είσοδος της ομάδας στα πλέι οφ και η διεκδίκηση μιας θέσης που θα τον επαναφέρει στην Ευρώπη. Στόχος που θα έρθει μέσω της επίθεσής του.