Καλεσμένος στην εκπομπή One Line βρέθηκε ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης όπου και σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα.

Αναφερόμενος στην κοινωνικές εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί μέσα στους τρεις μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Κουσούλης έκανε λόγο για μια «μικρή παράσταση από το παρελθόν» εκτιμώντας πως θα κατασκευαστούν κοινωνικές εντάσεις με μικρή συμμετοχή.

«Αυτή η προσπάθεια το παρελθόν να συντηρήσει τον εαυτό του θα ηττηθεί σιγά-σιγά, θα περάσουμε σε μία νέα κατάσταση, με ωστόσο βραδείς ρυθμούς», δήλωσε ο κ. Κουσούλης χαρακτηρίζοντας «ψευδοδημοκρατικό» κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι όλα λύνονται στο δρόμο.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι πάντα μια θετική ένδειξη, καθώς αποτελεί δομικό στοιχείο της Δημοκρατίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ακτιβιστικό κόμμα μπορεί να κινητοποιήσει μικρές ομάδες και να διαμορφώσει μια εικόνα ευρύτερης κινητοποίησης, όμως αυτό θα ήταν περισσότερο μια εικόνα παράστασης, παρά μια πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο ο κ. Κουσούλης εκτιμώντας ότι δεν είναι απίθανο να δημιουργηθεί μία συνθήκη φόβου στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ο κ. Κουσούλης μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που επηρεάζει την εικόνα της κυβέρνησης, ωστόσο υπερβαίνει την ίδια τη χώρα, πράγμα που το συνειδητοποιεί σιγά – σιγά και ο κόσμος.

«Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα και μιλάμε για ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που ακόμα και η ίδια η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να πέσει στους ώμους μόνο της Ελλάδας η επίλυσή του», δήλωσε σχετικά ο κ. Κουσούλης.

Πηγή: onetv.gr