Με τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με στόχο να εξετάσουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές των ασφαλιστικών ταμείων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Είχαμε σύσκεψη σήμερα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, για να εξετάσουμε τις πλέον ακραίες περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης. Εταιρείες, όπως οδικής βοήθειας, ΙΕΚ και εταιρείες εστίασης, που με διάφορα προσχήματα αποφεύγουν συστηματικά να καταβάλουν τις οφειλόμενες εισφορές».

Για τα οφειλόμενα

«Θα κινηθούμε με κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο –ποινικό και αστικό, ενώ εξετάζουμε και αλλαγές του νομικού πλαισίου, ώστε να εισπραχθούν τα οφειλόμενα που ανήκουν στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους.

»Δεν θα δείξουμε ανοχή σε αυτούς που εσκεμμένα κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στηρίξαμε έμπρακτα με τις 120 δόσεις, όσους πράγματι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την κρίση».