Ο νέος προπονητής του Άρη, Μίκαελ Ένινγκ, παραχώρησε συνέντευξη στην NOVA μιλώντας για τις πρώτες του εντυπώσεις με τους «κίτρινους».

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα παίζει καλά, αλλά της λείπουν τα αποτελέσματα, ενώ επισήμανε πως στόχος του είναι ξυπνήσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του.

Ακόμη αποκάλυψε πως του έστειλε μήνυμα για τον συγχαρεί τόσο ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ιλγκάι Γκουντογκάν, όσο και ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός της Τότεναμ, Χεούνγκ-Μιν Σον, τους οποίους είχε προπονήσει παλαιότερα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίκαελ Ένινγκ:

Για τις πρώτες εντυπώσεις: «Προσπαθώ να μιλάω σε κάθε παίκτη στη μητρική του γλώσσα, το βασικό είναι να υπάρχει επικοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία, εξάλλου είμαι δάσκαλος. Παίζει σημαντικό ρόλο για να ξέρω τι σκέπτονται οι παίκτες μου. Αισθάνομαι πολύ καλά, το γκρουπ των παικτών είναι δεμένο, κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι καθοδήγηση και αυτοπεποίθηση.

Γι’ αυτό έχω έρθει. Να τους ξυπνήσω την αυτοπεποίθηση. Παίζουμε καλά, αλλά μας λείπουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Σιγά-σιγά θα βρούμε και τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ μας. Υπάρχουν παίκτες που είναι ηγέτες, εκ φύσεως, όπως ο Ιντέγε, ο Ματίγια, ο Γκάμα, όλοι πάντως οι ποδοσφαιριστές είναι εξίσου σημαντικοί».

Για τις αλλαγές που πρέπει να επιφέρει στο αγωνιστικό στυλ: «Εμείς θα δουλέψουμε στον τομέα της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησης. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ρόστερ, ο Ιανούαριος απέχει. Θα δουλέψουμε με αυτά που έχουμε με στόχο την πρόοδο και τη βελτίωση. Μπορούμε να δουλέψουμε στις στατικές φάσεις, όταν υπάρχει αυτοπεποίθηση έρχονται και τα γκολ, άρα πρέπει να δουλέψουμε και στην ψυχολογία.Θέλουμε βελτίωση στη συνολική αμυντική λειτουργία, από την επιθετική γραμμή, πρέπει να πιέζουμε και να επιστρέφουμε γρήγορα στη διεκδίκηση της μπάλας».

Για την Ξάνθη: «Το σημαντικό είναι να φέρουμε τη δική μας ομάδα στο σωστό μονοπάτι και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Δεν κοιτάζουμε τη βαθμολογία, θέλουμε βαθμούς, είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού δεν θα έχουμε τους φιλάθλους μας, θα αγωνιστούμε ενώπιον λιγοστών φιλάθλων. Έμεινα έκπληκτος όταν το έμαθα, πως δηλαδή δεν επιτρέπεται η μετακίνηση φιλάθλων στην Ελλάδα. Το έχω ζήσει σε ένα ευρωπαϊκό ματς με τη Βάσας στην Ιερουσαλήμ, αλλά τότε ήταν κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση. Είναι κρίμα αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την καθημερινότητά του και το μήνυμα που έλαβε από τον Γκιουντογκάν: «Είμαι ενθουσιασμένος, και μόνο που βλέπω τον ήλιο τέτοια εποχή, είμαι χαρούμενος. Θα κάνουμε κάτι καλό εδώ. Όντως μου έστειλε μήνυμα ο Γκιουντογκάν, μου ευχήθηκε καλή τύχη. Πέραν του Γκιουντογκάν, πολλοί μου έστειλαν μήνυμα για καλή τύχη στον Άρη, όπως κι ο Σον της Τότεναμ. Γιατί να μην αναπτύξουμε εμείς τέτοιους παίκτες, εξάλλου είχα χρησιμοποιήσει τους δύο παίκτες σε ηλικία 17 ετών. Γιατί να μην βγάλουμε εμείς στον Άρη τέτοιους παίκτες;»

Για το πώς βίωσε την πρώτη τηλεοπτική εμπειρία του στην Ελλάδα: «Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως είναι η κατάσταση κι από την άλλη πλευρά της κάμερας. Εξάλλου έχω συνεργαστεί 20 χρόνια με τηλεσχολιαστές. Σας δίνω καλό βαθμό, εάν θέλετε βοήθεια θα σας την προσφέρω».