Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο εκτός έδρας (20/10, 19:30), φιλοδοξώντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της NOVA για τις απουσίες στην επίθεση του «τριφυλλιού», τόνισε ότι είναι στο χέρι των Καμπετσή, Βέργου να επιστρέψουν στα πλάνα του, ενώ σχετικά με τον Μολό τόνισε ότι τον υπολογίζει κανονικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη θητεία του στον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του, τον Ατρόμητο, κάνοντας και το σχόλιό του για τη χρήση VAR.

Δεν σχολίασε πάντως την αποχώρηση Νταμπίζα για την οποία ενημερώθηκε επίσημα, αφότου ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τους νεαρούς παίκτες και τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν: «Τα νέα παιδιά δε θα κριθούν από ένα παιχνίδι. Πρέπει να έχουν συνεχόμενα παιχνίδια και να δείξουν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο».

Για την απουσία Μακέντα και τις σκέψεις του για την επίθεση της ομάδας: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και όχι μόνο στη θέση του σέντερ φορ. Στο δικό μας ρόστερ δεν υπάρχει ο παίκτης που εύκολα μπορεί να βάλει 15 γκολ τον χρόνο. Ένας τέτοιος παίκτης λείπει από την ομάδα. Και οι εξτρέμ και τα δεκάρια μας γενικώς δεν είναι παίκτες του γκολ.

Έχουν άλλα στοιχεία στο παιχνίδι τους. Αυτό το δείχνει και η στατιστική τους, δε το λέει απλά ο προπονητής τους. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη είχαμε κατοχή μπάλα στα 30 μέτρα της άμυνας του αντιπάλου. Θέλουμε βελτίωση και αυτοπεποίθηση στο τελείωμα των φάσεων. Ξέρετε το ρόστερ μας και μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης θα αποφασίσουμε τον κατάλληλο για να παίξει στο επόμενο παιχνίδι».

Για τη δική του γνώμη για τους Καμπετσή και Βέργο: «Εγώ είχα δώσει την αξιολόγησή μου και γι’ αυτούς όπως και για όλους τους άλλους παίκτες. Όλοι κρίνονται μέσα από μια καθημερινή διαδικασία και τις προπονήσεις. Τώρα είναι άλλοι που έχουν προτεραιότητα αλλά σε κάποιο διάστημα ενδεχομένως προκύψουν άλλοι μέσα από την προσπάθειά τους στις προπονήσεις και την εικόνα που θα μου παρουσιάσουν».

Για το πολύ κακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Σε όλα υπάρχει λογική. Δε μπορούμε να καταργήσουμε τη λογική. Η ομάδα μας και με το περσινό ρόστερ έβγαλε προβλήματα μετά τον Φεβρουάριο. Το καλοκαίρι αλλάξαμε κάποια πράγματα. Στα επίσημα παιχνίδια έως τώρα η ομάδα δεν ήταν το ίδιο καλή με αυτά της προετοιμασίας.

Σημαντικό είναι να εντοπίζεις τα προβλήματα και να αισθάνεσαι ότι μπορείς να τα λύσεις. Να είσαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί σε αυτό που δουλεύει τα τελευταία δύο χρόνια. Νομίζω πως τα πρώτα τρία παιχνίδια ήταν πολύ άσχημα σε αντίθεση με τα τρία που ακολούθησαν.

Θεωρώ πως με Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ξάνθη είχαμε διαφορετική εικόνα. Αν κερδίζαμε την Ξάνθη θα κάναμε άλλη συζήτηση τώρα. Θα ακολουθήσουμε πιστά το αγωνιστικό μας πλάνο. Οι παίκτες πρέπει να ξαναφτάσουν τα όριά τους. Είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε αυτό που συμβαίνει με τα αποτελέσματα».

Για τον στόχο στο τέλος χρονιάς: «Η κριτική είναι λογική. Αντιπροσωπεύουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν όμως πάντα υπάρχουν απαιτήσεις στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα.

Για το πρεστίζ πρέπει να βρεθούμε στα πλέι οφ, να διεκδικήσουμε το κύπελλο, κι ας είμαστε τιμωρημένοι από την Ευρώπη. Πρέπει να υπάρχει πλάνο και φιλοσοφία παιχνιδιού για να φτάσουμε κάπου σαν ομάδα. Η κατάσταση της ομάδας ξαναλέω δεν είναι όπως ήταν πριν στα ματς με ΟΦΗ και Άρη.

Είμαι δίκαιος με τους παίκτες μου. Δε μπορώ να τους κατηγορήσω πως δεν προσπάθησαν με την Ξάνθη για ένα μεγάλο διάστημα. Επειδή όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι, θα σας πω ότι πλέον στην προπόνηση θυμίζουμε διάστημα της προετοιμασίας στην εικόνα μας και αυτό με κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια».

Για την πρώην ομάδα του, τον Ατρόμητο και το μεταξύ τους παιχνίδι: «Στον Ατρόμητο πέρασα πολύ ωραία χρόνια και είχα άριστη συνεργασία με τη διοίκηση πετυχαίνοντας ωραία πράγματα με την ομάδα. Είναι σύνηθες στο ποδόσφαιρο να αντιμετωπίζεις πρώην ομάδες σου. Όταν κάπου έχω καλές αναμνήσεις γεμίζει τη ζωή μου.

Στο ποδόσφαιρο θα βρεθούμε αντίπαλοι και ο καθένας θα κοιτάξει την ομάδα του. Ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια κάνει σοβαρή δουλειά, και παίζει στην Ευρώπη. Είναι δύσκολη η έδρα του. Η ομάδα τους είναι διαφορετική σε σχέση με την περυσινή σεζόν και έχουν πάρει ανάσα με το διπλό στον Βόλο. Θα είναι δυνατό και ανοιχτό παιχνίδι».

Για Μολό και Φαούστο: «Ο Φαούστο έχει να κάνει προπόνηση 4,5 μήνες και είναι η πρώτη εβδομάδα που μπαίνει σε κανονικές συνθήκες, σαν να είναι σε προετοιμασία. Χρειάζεται χρόνο ακόμη για να είναι διαθέσιμος.

Δεν είναι πρώτη φορά που έχω αντιπαράθεση με ποδοσφαιριστή μου, κάτι τέτοιο έγινε και με τον Μολό. Εγώ δεν βάζω Χ σε κανένα παίκτη μου. Στην προπόνηση θα φανεί αν θα είναι στη διάθεσή μου και η εικόνα του είναι διαφορετική και καλή τις τελευταίες ημέρες».

Τέλος ο Γιώργος Δώνης μίλησε και για το VAR: «Εγώ είμαι υπέρ του VAR. Θεωρώ ότι σώνει πολλά πράγματα από λάθη που γίνονται. Τυχαίνει τώρα να την… πληρώνουμε εμείς. Όταν εδώ γίνεται ένα σεμινάριο από την ομοσπονδία και κάποιος λέει ότι όταν μια φάση κρίνει αποτέλεσμα ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να πάει να δει το βίντεο, αναρωτιέμαι γιατί αυτό δεν έγινε στο ματς με την Ξάνθη, ενώ στο σεμινάριο μας έλεγαν κάτι διαφορετικό; Οφείλουμε να εξελίξουμε το VAR για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Εγώ είμαι υπέρ του VAR».