Εντός του Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στον …ψηφιακό αέρα, το εργαλείο σύγκρισης τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο δημιούργησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές από παραπλανητικές προωθητικές καμπάνιες. Ωστόσο, πλήρως λειτουργικό αναμένεται ότι θα είναι τον Οκτώβριο, οπότε θα επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν τον κατάλληλο πάροχο ρεύματος, θέτοντας συγκεκριμένες παραμέτρους και κριτήρια, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο καταναλωτικό τους προφίλ. Έτσι, θα μπορούν να έχουν τη σωστή πληροφόρηση σχετικά με το αν θα πρέπει να αλλάξουν, ή όχι, το υφιστάμενο συμβόλαιό τους ή τον πάροχό τους.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αναλύεται, με σαφή τρόπο, διακριτά το ανταγωνιστικό (αφορά την ενέργεια) και το ρυθμιζόμενο σκέλος (χρεώσεις για το δίκτυο, τις ΥΚΩ, το ΕΤΜΕΑΡ) ανά δημοσιευμένο τιμοκατάλογο Χαμηλής Τάσης της ενεργειακής αγοράς και θα παρέχει σύγκριση τιμών.

Μάλιστα, θα είναι τόσο απλό ώστε να  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του επιπέδου εξοικείωσής τους με την τεχνολογία. Με το συγκεκριμένο εργαλείο ο καταναλωτής θα μπορεί να ενισχύσει τη θέση του στις διαπραγματεύσεις του με τους προμηθευτές ρεύματος ενώ θα είναι ικανός να προσδιορίζει με ακρίβεια το ενεργειακό του κόστος, ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων, οι οποίες κρύβονται στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, όταν θα λαμβάνει τους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα, μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου, καθίσταται ευχερέστερη και η εποπτεία από τον Ρυθμιστή του τομέα της λιανικής αγοράς ενέργειας. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πάροχοι  φορτώνουν στη βάση δεδομένων όλα τα δεδομένα που αφορούν στα τιμολόγια που προσφέρουν.