Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε στην εκπομπή One Talk ο Γιάννης Κορωναίος, δημοσιογράφος και διευθυντής της «Νέας Σελίδας». Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Δημήτρης Χόνδρος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η συζήτηση για το επιτελικό κράτος που ολοκληρώθηκε απόψε (6/8) στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά και η διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της αποψινής εκπομπής. Για τη στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο ο κ. Κορωναίος, υποστηρίζοντας πως «προσπαθεί να περάσει το νέο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, πιο μαχητικό, σε ανεβασμένους τόνους αλλά οριοθετημένο». Ωστόσο, θεωρεί μια συνεχόμενη έντονη αντιπολίτευση «μπορεί να προκαλέσει κόπωση στο ίδιο το ακροατήριο». «Πρέπει να δώσει χρόνο και δει κάποια πράγματα», κατέληξε. Ακόμα, καυτηρίασε την επιλογή του πρωθυπουργού να διατηρήσει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας την «μια ανακολουθία που δε δικαιολογείται».

«Προκαλεί αρρυθμίες σε ένα έργο που έχει να κάνει με τη Βόρεια Ελλάδα, δίνει περιθώρια να συνεχίζεται μια μεμψιμοιρία που δε θέλει να έχει στην αρχή της θητείας του», δήλωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως και αυτό θα έπρεπε να καταργηθεί στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους. Αναφορικά με το άσυλο, επεσήμανε πως οτιδήποτε έχει να κάνει με την παιδεία πρέπει να αναγιγνώσκεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και πως το άσυλο δεν αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

«Άνοιξέ τα όλα και ενέταξε μέσα και το κομμάτι του ασύλου με εξαντλητικό διάλογο επιδιώκοντας να επιτύχεις τη μεγαλύτερη συναίνεση σε όλα τα επίπεδα», πρότεινε ο κ. Κορωναίος. Για το κομμάτι της ασφάλειας, αναφορικά πάντα με το πανεπιστημιακό άσυλο, δήλωσε πως ο νόμος Διαμαντοπούλου επαρκούσε και πως υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία που επιτρέπει την πάταξη του παραεμπορίου και έξω από τα πανεπιστήμια. «Στο παρελθόν έχει γίνει χωρίς να παραβιαστούν οι βασικές αρχές της εκπαιδευτικής ελευθερίας», δήλωσε εμφατικά.

Πηγή: onetv.gr