Την αισιοδοξία του για σημαντική ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα εφόσον «η νέα κυβέρνηση προχωρήσει όπως ξεκίνησε» εξέφρασε ο επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa) στη συνάντησή του το πρωί της Παρασκευής με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως τόνισε σχετικά ο βασικός μέτοχος της Eurobank, της Eurolife και της Grivalia, «η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο ανδρών, που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά, στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.
Εμφανίστηκε δε ικανοποιημένος για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και την ακολουθία των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.
Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό και στο πρόγραμμά του, υποστηρίζοντας πως εάν υλοποιηθεί θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά, την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.
Πρόσθεσε δε, πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ΣΔΙΤ και στην προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής της χώρας.
Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εμπροσθοβαρείς δράσεις μείωση των κόκκινων δανείων από τη Eurobank, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως και το τέλος του 2019.