Ανανεωμένο το νέο «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα

"Μηχανική είναι η «τέχνη» του να λύνεις προβλήματα, με ό,τι και αν σχετίζονται αυτά" Κώστας Πανόπουλος - Supply and Operations, Τομέας Εμπορίας Φυσικού Αερίου

Το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS, έχει καταφέρει, από το 2014 που εγκαινιάστηκε, να αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για κάθε νέο και νέα μηχανικό που θέλει να ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία με γερά εφόδια και μια πρώτη ολοκληρωμένη εργασιακή εμπειρία. Φέτος, το πρόγραμμα επεκτείνει και άλλο τους τομείς δραστηριότητάς του ((Μεταλλουργία, Ενέργεια, Κατασκευές) στις Κεντρικές Λειτουργίες και Υπηρεσίες της εταιρείας.

Το Πρόγραμμα καταγράφει ήδη τρεις επιτυχημένους κύκλους, με το σύνολο των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι αποκόμισαν σημαντικά οφέλη, ενώ εντάχθηκαν πολύ σύντομα στην αγορά εργασίας, λόγω της σημαντικής εμπειρίας που απέκτησαν στην 12μηνη έμμισθη πρακτική εκπαίδευση τους στις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος, του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Μέσω αυτής της εμπειρίας έχει αποδειχθεί ότι το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» αποτελεί για τους νέους και νέες μηχανικούς μια μοναδική ευκαιρία προκειμένου:

• να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες,
• να αποκτήσουν εμπειρία, γνώση και τεχνογνωσία σχετικά με την λειτουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος
• να βρουν άμεσα εργασία μετά τη λήξη του προγράμματος, είτε στην ίδια τη MYTILINEOS, είτε στην ελληνική και διεθνή αγορά και
• να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους, αλλά και το εισόδημά τους.

Πλέον, με την επέκταση του Προγράμματος στο σύνολο των δραστηριοτήτων της MYTILINEOS, οι νέοι και οι νέες μηχανικοί θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις με ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από σύνθετα και απαιτητικά έργα.

Άλλωστε, στόχος της MYTILINEOS είναι να δημιουργήσει ένα «Σχολείο Μηχανικών» πρότυπο και υψηλού επιπέδου, που θα τροφοδοτεί σταθερά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα του αύριο, με ταλαντούχα και ικανά στελέχη. Γι’ αυτό και δίνει βαρύνουσα σημασία στο Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», με το οποίο συμβάλλει ενεργά στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς εργασίας, ενώ έχει ως στόχο να περιορίσει το χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει ανάμεσα στην αγορά και στην θεωρία της εκπαίδευσης. Το όραμα του Προγράμματος είναι να καθιερωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων μηχανικών ως μία ευκαιρία προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, που θα τους αποτρέψει από το να αναζητήσουν ανάλογες ευκαιρίες στο εξωτερικό, στηρίζοντας την εθνική οικονομία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

✓ Πτυχίο Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού όπως για παράδειγμα Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί, Μεταλλειολόγοι/Μεταλλουργοί ή Πολιτικοί Μηχανικοί.
✓ Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών / MBA (επιθυμητά)
✓ Άριστη γνώση τόσο της Ελληνικής όσο και της Αγγλικής Γλώσσας
✓ Άριστες δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (Windows, MS Office)
✓ Εργασιακή εμπειρία μικρότερη των 3 ετών
✓ Δυνατότητα μετεγκατάστασης σε περιοχές της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται η MYTILINEOS
✓ Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψήφιους

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τεστ ικανοτήτων σε ηλεκτρονική μορφή, συμμετοχή στο Κέντρο Αξιολόγησης, συνεντεύξεις, καθώς και συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της MYTILINEOS. Στο ανανεωμένο πλέον «Μηχανικοί στην Πράξη» θα επιλεχθούν περισσότεροι μηχανικοί από τα προηγούμενα προγράμματα και θα εκτεθούν σε όλη τη δραστηριότητα της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το βιογραφικό τους έως τις 21 Ιουλίου 2019, στην ιστοσελίδα http://engineersinaction.mytilineos.gr/el όπου μπορούν να βρουν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα.

*Το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» εντάσσεται στις δεσμεύσεις της MYTILINEOS ως υποστηρικτή (initiator) του προγράμματος GEFYRA (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) του CSR Hellas (https://www.csrhellas.net/initiative/init-gefyra/), στο πλαίσιο των στόχων 4 και 8 των SDGs των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Τα Νέα της Αγοράς
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk