Στα τέλη του 2013 ο συνολικός αριθμός των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στη χώρα μας ήταν 5.390, για  φτάσει σε 26.455 το 2015 και να ανέλθει τώρα κοντά στις 91.000. Είναι φανερό ότι το Airbnb είναι περισσότερο από μια τάση ή μόδα. Πρόκειται για τον νέο τρόπο φιλοξενίας επισκεπτών από το εξωτερικό, πέραν των παραδοσιακών υπηρεσιών των ξενοδοχείων.

Όμως, την ώρα που όλο και περισσότεροι υιοθετούν αυτό το στυλ διαμονής στα ταξίδια τους και άρα οι ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αυξάνονται, ενισχύονται και οι προκλήσεις. Μεταξύ άλλων, ένας ιδιοκτήτης ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης καλείται πλέον να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό και υψηλούς συντελεστές φορολογίας.

Για παράδειγμα, για πρώτη χρονιά φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να δηλώσουν έσοδα από την βραχυχρόνια μίσθωση. Τα έσοδά τους πλέον φορολογούνται με 15% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ακολουθεί κλιμάκωση των συντελεστών, δηλαδή όπως ακριβώς ισχύει για τους ιδιοκτήτες κατοικιών με κλασικούς ενοικιαστές μακροχρόνιας μίσθωσης. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας Airbnb μπαίνουν στη «μάχη» του βαθμού, καθώς όσο καλύτερη βαθμολογία έχουν τόσο περισσότερη πελατεία εξασφαλίζουν.

Η γνώση είναι δύναμη

Ο Κωτσόβολος, αναγνωρίζοντας τις νέες ανάγκες των ιδιοκτητών ακινήτων, υιοθέτησε μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος Airbnb. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δίνει λύσεις για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι, αλλά προσφέρει έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας ιδιοκτήτης ακινήτου: Από το «καυτό» ζήτημα της φορολόγησης μέχρι τον προβληματισμό για το ποια είναι η ανταγωνιστική τιμή ενοικίου· και από το πώς θα κάνει κάποιος το σπίτι του πιο ελκυστικό μέχρι το πώς θα συνεννοηθεί με έναν ενοικιαστή που δεν ξέρει αγγλικά!

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, ο ιδιοκτήτης ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει σύμμαχο τον Κωτσόβολο. Αρκεί ένα «κλικ» στο site του Κωτσόβολου για να λύσει όποια απορία έχει σχετικά με θέματα φορολογικά, αλλά και τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς για την βραχυχρόνια ενοικίαση. Επιπλέον, υπάρχει ειδικός οδηγός που δίνει πρακτικές ιδέες για το πώς μπορεί κάποιος να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του από την πλατφόρμα Airbnb. Με όλη αυτήν την πληροφόρηση, είναι βέβαιο ότι ο ιδιοκτήτης ακινήτου θα μπορεί να κινηθεί πολύ πιο έξυπνα και ευέλικτα στον χώρο της ενοικίασης κατοικίας αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Αναβάθμιση υπηρεσιών

Ο Κωτσόβολος υποστηρίζει τις τεχνολογικές λύσεις του μέλλοντος τόσο για την εξυπηρέτηση του ιδιοκτήτη όσο και χάρη μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας του ενοικιαστή. Τέτοιου είδους λύσεις είναι για παράδειγμα ο «Θυρωρός του Μέλλοντος». Πρόκειται για έναν διαδικτυακό βοηθό στην επικοινωνία με τους φιλοξενούμενούς σας.

Το σπίτι σας μπορεί να ξεχωρίσει και με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό του. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι έξυπνες κλειδαριές. Μέσω αυτού του συστήματος, δεν χρειάζεται να περιμένετε την άφιξη του ενοικιαστή για να του παραδώσετε «τα κλειδιά στο χέρι». Όπου και αν βρίσκεστε μπορείτε να του στείλετε τον κωδικό πρόσβασης του σπιτιού, τον οποίο απλά θα πληκτρολογήσει στην είσοδο και η πόρτα θα ξεκλειδώσει για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που εσείς έχετε ορίσει.

Έξυπνες ιδέες για μια Airbnb Plus κατοικία

Στον Κωτσόβολο μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων και λύσεων για να αναβαθμίσετε την κατοικία σας σε Airbnb Plus με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών σας. Για παράδειγμα θα χρειαστείτε μια καλή smart tv που θα συνοδεύεται από συνδρομητική τηλεόραση καθώς και κονσόλα παιχνιδιών ώστε ο φιλοξενούμενος να μπορεί να χαλαρώσει στο σαλόνι σας.

Εάν το σπίτι διαθέτει πολλά τετραγωνικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να προμηθευτείτε ένα μεγάλο παιχνίδι εσωτερικού χώρου, όπως το μπιλιάρδο,  που θα προσθέσει και μια στυλιστική πινελιά, ή ένα όργανο γυμναστικής για να δώσετε στον φιλοξενούμενο την ευκαιρία για εναλλακτικές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Στην περίπτωση που έχετε κήπο, εξοπλίστε και εκείνον τον χώρο, προσφέροντας τη δυνατότητα για ένα ωραίο BBQ.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να δημιουργήσετε μια γωνιά εργασίας -αν το σπίτι δεν διαθέτει ειδικό δωμάτιο – γραφείο. Εξοπλίστε αυτόν τον χώρο με μια πολύ καλή σύνδεση Internet και ένα πολυμηχανήματα για εκτυπώσεις, ώστε να λύσετε τα χέρια του πελάτη σας που έχει έρθει στην Ελλάδα για δουλειά.

Gadget όπως μια κάμερα παρακολούθησης για βρέφη, ή ρομποτικές συσκευές καθαρισμού του σπιτιού ή ακόμη και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενούς σας. Παράλληλα, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα ώστε το σπίτι να δίνει μια δυνατή και μοντέρνα εικόνα στον επισκέπτη.

Προνομιακές υπηρεσίες για τους ιδιοκτήτες

Στο πλαίσιο του προγράμματος Airbnb Plus, ο Κωτσόβολος προσφέρει προνομιακές υπηρεσίες στον ιδιοκτήτη ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μεταξύ αυτών είναι η έξυπνη χρηματοδότηση για την προμήθεια του εξοπλισμού που χρειάζεται προκειμένου να αναβαθμίσει το σπίτι. Ειδικότερα, ο Κωτσόβολος έχει σχεδιάσει ένα Πλάνο Δόσεων που θα συμβάλλει εξαιρετικά στον σχεδιασμό και τον προϋπολογισμό της αναβάθμισης της κατοικίας.

Επιπλέον, ο Κωτσόβολος προσφέρει το Mega Συμβόλαιο Σπιτιού, το οποίο προβλέπει υπηρεσίες επισκευών για το ακίνητο σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τις προσφορές του Κωτσόβολου στο site και στον ειδικό οδηγό και δείτε premium λύσεις για μια Airbnb Plus κατοικία, όπως παρουσιάστηκαν στην AREXPO ’19, την πρώτη έκθεση Real Estate στην Ελλάδα, στο video που ακολουθεί: