Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του – βαθουλωμένα, σκοτεινά μάτια κάτω από φρύδια – κεραυνούς, τριγωνικά ζυγωματικά, αγέλαστο στόμα – έγιναν το σήμα κατατεθέν του ηθοποιού Μπίλι Ντράγκο ο οποίος την Τετάρτη 24 Ιουνίου πέθανε σε ηλικία 75 ετών στο Λος Αντζελες. Ωστόσο, παρά τις περισσότερες από 80 ταινίες του (ταινίες Β’ διαλογής οι περισσότερες, πολλές γυρισμένες κατευθείαν για το βίντεο), ο Ντράγκο δεν έγινε ποτέ πρώτο όνομα και τυποποιήθηκε ως «κακός».

Η πιο χαρακτηριστική εμφάνισή του σε τέτοιον ρόλο ήταν πριν από 32 ακριβώς χρόνια στους «Αδιάφθορους» του Μπράιν Ντε Πάλμα, όπου οι Ντράγκο υποδύθηκε τον γκάνγκστερ Φρανκ Νίτι, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Αλ Καπόνε (Ρόμπερτ Ντ Νίρο). Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η σκηνή θανάτου του Νίτι στην ταινία όταν o πράκτορας Ελιοτ Νες (Κέβιν Κόστνερ) τον πετά – στην κυριολεξία – από την ταράτσα ενός κτιρίου.

Γεννημένος στο Χιούγκοτον της πολιτείας του Κάνσας, ο Ντράγκο άρχισε από πολύ νωρίς να ενδιαφέρεται για το θέατρο. Το πραγματικό όνομά του ήταν Γουίλιαμ Γιουτζίν Μπάροουζ αλλά ως καλλιτεχνικό ψευδώνυμο επέλεξε το επώνυμο της μητέρας του . Παίζοντας αρχικώς πολύ μικρούς ρόλους σε θεατρικές παραστάσεις, σιγά –σιγά εξελίχθηκε στον χώρο του θεάματος βρίσκοντας δουλειά στην τηλεόραση και αργότερα στον κινηματογράφο.

Ο Ντράγκο συνεργάστηκε επίσης με τον Κλιντ Ιστγουντ παίζοντας έναν πιστολέρο στον «Σιωπηλό καβαλάρη», ενώ μια από τις πρώτες ταινίες του, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ήταν το cult movie του Πίτερ Μέντακ «Cutter’s way» με τον Τζεφ Μπρίτζες.