Με κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η πολιτική των υψηλών φορολογικών συντελεστών που συνοδεύονται από έκτακτες φορολογίες όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και ο εξωπραγματικός ΕΝΦΙΑ, οδήγησε τα νοικοκυριά σε δεινή κατάσταση.

Στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της μικρο-μεσαίας τάξης μέσω των υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων στην απόλυτη εξαθλίωση.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από το 2015 μέχρι σήμερα 695.074 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να «αδειάζουν» λόγω της φορολογίας που άρχισε να γίνεται εξοντωτική.

Συνολικά, έως το τέλος Απριλίου του 2019, η Εφορία είχε προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών από 1.205.640 φορολογούμενους. Προέκυψε μια καθαρή αύξηση του αριθμού των φορολογούμενων κατά 510.466. Δηλαδή, σε κάθε εργάσιμη μέρα επιβάλλονταν κατασχέσεις σε 580 οφειλέτες του Δημοσίου.

Ο αριθμός των 4.300.000 οφειλετών είναι μικρότερος από τον πραγματικό, καθώς πολλοί φορολογούμενοι προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ άλλοι πτώχευσαν και ως εκ τούτου τα χρέη τους κρίνονται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Ακόμα, διαγράφτηκαν από τα μητρώα οφειλετών χιλιάδες άλλοι λόγω θανάτου ή εκκαθάρισης των επιχειρήσεων.

Με νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη για όσους χρωστούν άνω των 500 ευρώ και για περίοδο άνω των τριών μηνών.

Επιπλέον, την ίδια τύχη θα έχουν και όσοι χρωστούν άνω των 2.000 ευρώ για χρονικό διάστημα περισσότερο των έξι μηνών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο νόμος παρέχει την ευχέρεια στην Εφορία για κατασχέσεις απ’ όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη ή εις χείραν τρίτων, ενώ μπορεί να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού των ακινήτων που υπάρχουν.