Από τη θέση του ως επικεφαλής των αντρικών συλλογών του Dior, ξεκινώντας από το 2018, ο Κιμ Τζόουνς συνεχίζει να αντλεί έμπνευση από τα πλούσια αρχεία του διάσημου γαλλικού οίκου σε μια προσπάθεια να τιμήσει τον σχεδιαστή, Christian Dior.

Απλώς ρίξτε μια ματιά στο λογαριασμό του Instagram του σχεδιαστή για να δείτε τις ομοιότητες μεταξύ του ίδιου και του ιδρυτή του οίκου. Οι κοινές τους αναφορές στον  ιαπωνικό πολιτισμό είναι τόσο παρόμοιες! Η εκτίμησή του για τον δυτικό πολιτισμό ήταν κυρίαρχες κατά τη διάρκεια της πρώτης συλλογής του Dior, όπου κυριαρχούσαν οι εκτυπώσεις ανθισμένης κερασιάς, ή με την ευκαιρία της συλλογής πριν από το φθινόπωρο που παρουσιάστηκε στο Τόκιο, όπου ο Κιμ Τζόουνς έτυχε μεγάλης χαράς στην επανεξέταση του εικονικού ιαπωνικού κιμονό .

View this post on Instagram

Thank you Mr. @dior. @mrkimjones ❤️

A post shared by ARSHAM STUDIO 3019 (@danielarsham) on

Αυτή τη σεζόν, ο Κιμ Τζόουνς επέλεξε να συνεργαστεί με τον σύγχρονο καλλιτέχνη από την Νέα Υόρκη, Ντάνιελ Αρσάμ, γνωστός για τις εγκαταστάσεις μονόχρωμων γλυπτών, που βασίζονται ουσιαστικά στην αντίληψη του χρόνου.

Η ειδικότητά του; Ένα μείγμα γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, δύο μορφές τέχνης πολύ αγαπητές του Christian Dior, που κάποτε σχεδίαζαν γλυπτά κομμάτια (το περίφημο Bar tailoring). Ανακαλύψτε εικόνες από το τελευταίο σετ Dior, σχεδιασμένο από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη.