Την Τρίτη το απόγευμα από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο θα τελεστεί η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια. Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια θα τεθεί την Τρίτη σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα. Το κλίμα στα γραφεία του ΑΚΕΛ είναι πένθιμο, ενώ δεν λείπουν και οι στιγμές συγκίνησης, με απλό κόσμο να κλαίει μπρος στη φωτογραφία του Δημήτρη Χριστόφια.Από το πρωί  της Δευτέρας βρίσκονται στα γραφεία του ΑΚΕΛ βουλευτές και στελέχη, καθώς και φίλοι του κόμματος, αλλά και μέλη του διπλωματικού σώματος, υπογράφοντας στο βιβλίο συλλυπητηρίων δίπλα από τη φωτογραφία του εκλιπόντος.
Στην Κύπρο για την κηδεία του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την εξέλιξη της κυπριακής Αριστεράς, αναμένεται να φθάσει και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ κηρύσσει πένθος μέχρι και την Τρίτη, μέρα της κηδείας του σύντροφου Δημήτρη Χριστόφια. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία  και η ταφή θα γίνει στη συνέχεια στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος. Επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.