Με αναπνευστήρα υποστηρίζεται μηχανικά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος νοσηλεύεται από τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή, ενώ από το βράδυ της Τρίτης υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο της Κύπρου», τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, καθώς και οι πρώην Υπουργοί, Νίκος Κουγιάλης και Χαρίλαος Σταυράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.