Ηταν 2008 και ο Δημήτρης Χριστόφιας κερδίζει τις εκλογές στην Κύπρο.

Με κυρίαρχο σύνθημα «Και τώρα και πάντα ΑΚΕΛ-ΑΚΕΛ-ΑΚΕΛ», οι οπαδοί και φίλοι του αρχαιότερου και μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της Κύπρου πανηγύρισαν με ενθουσιασμό στη Λευκωσία και στις άλλες μεγάλες πόλεις των ελευθέρων περιοχών της Κύπρου τη μεγάλη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές και την ανάδειξη για πρώτη φορά του γενικού γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος, κ. Δημήτρη Χριστόφια, στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις οι φίλοι του ΑΚΕΛ, που ξεχύθηκαν στους δρόμους και γιόρταζαν μέχρι τα μεσάνυχτα, ανέμιζαν κυπριακές σημαίες, τις σημαίες του κόμματος τους και τις σημαίες της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ομόνοια», το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών της οποίας ψηφίζουν το κόμμα της κυπριακής Αριστεράς.

Το ποσοστό που πήρε ήταν 53,36%,αντί 46,64% του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, Ιωάννη Κασουλίδη.

Μιλώντας στους οπαδούς του ο Δ. Χριστόφιας, ο κομμουνιστής πρόεδρος είπε:

«Σας χαιρετώ με απέραντη αγάπη. Σήμερα μίλησε ο λαός. Η νίκη αυτή, η ραχοκοκαλιά της οποίας είναι το ΑΚΕΛ, δεν ανήκει μόνο στο ΑΚΕΛ και δεν την πέτυχε μόνο το ΑΚΕΛ. Την πετύχανε πολλοί μαζί και κόμματα και προσωπικότητες και ο απλός άνθρωπος». Υπογράμμισε δε ότι αυτή την ώρα «μία είναι η ιδεολογία μας, η Κύπρος και η σωτηρία της και μια πιο δίκαιη κοινωνία. Αυτό το όραμα θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο νέος πρόεδρος έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του, λέγοντας «Ζήτω η ενότητα της Κύπρου, ζήτω ο αδούλωτος κυπριακός λαός. Ευχαριστώ θερμά ιδιαίτερα εσάς και πιο ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες που έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση και πρόσφεραν τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε το στόχο μας. Ευχαριστώ από καρδιάς, να είστε καλά».