Η Αργεντινή ήταν απογοητευτική για ακόμη μία φορά, δεν κατάφερε να πάρει ούτε τώρα τη νίκη και το 1-1 κόντρα στην Παραγουάη μάλλον την αφήνει και ικανοποιημένη βάσει της εικόνας του ματς.

Με αυτό το αποτέλεσμα η «αλμπισελέστε» έχει έναν βαθμό όσο και το Κατάρ το οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική ενώ η Παραγουάη έφτασε τους 2 και έχει την τύχη στα χέρια της κόντρα στην αδιάφορη Κολομβία που έχει 6 βαθμούς. Η ομάδα του Μέσι θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική ώστε να ελπίζει σε πρόκριση έστω ως μια εκ των δύο καλύτερων τρίτων των ομίλων, εφόσον κερδίσει η Παραγουάη.

Όσον αφορά στο ματς, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να μπορούν όμως να απειλήσουν, κάτι που έκαναν οι αντίπαλοί τους με επιτυχία στο 37′. Ο Αλμιρόν έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Σάντσες με σουτ από το σημείο του πέναλτι έβαλε μπροστά την Παραγουάη.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Σκαλόνι έριξε στο ματς τον Αγκουέρο και η Αργεντινή πήρε κάπως τα πάνω της με αποτέλεσμα να φτάσει στην ισοφάριση στο 57′. Ο Σαμπάιο έκανε χέρι, ο διαιτητής δεν το είδε, το είδε όμως το VAR και ο Μέσι έγραψε το 1-1 από την άσπρη βούλα. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ για την ομάδα του Σκαλόνι καθώς στο 63′ ο Οταμέντι υπέπεσε σε πέναλτι αλλά ο Αρμάνι έπιασε την εκτέλεση του Ντερλίς και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Στο υπόλοιπο του ματς δεν άλλαξε κάτι με την Αργεντινή να έχει δύο καλές στιγμές με Μαρτίνες και Μέσι και τον Αρμάνι να κάνει διπλή επέμβαση στο 85′ κρατώντας το 1-1.