Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες στο πρώτο τους φιλικό για τη νέα σεζόν επικράτησαν της Βιτορούλ στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Καλλιθέας με 3-2. Πρόκειται για την Κυπελλούχο Ρουμανίας, στην οποία είναι προπονητής ο τεράστιος Γκιόργκι Χάτζι.

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 30’ με τον Δημήτρη Μάνο και δύο λεπτά αργότερα ο Θανάσης Ανδρούτσος έκανε το 2-0. Στο 34’ οι Ρουμάνοι μείωσαν σε 2-1 με τον Γκανέα, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 55’ ο Ολυμπιακός σκόραρε τρίτο γκολ με τον Γκιγιέρμε, ενώ στο 61’ η Βιτορούλ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 με τον Ιάνκου.

Το παιχνίδι ήταν προπονητικού χαρακτήρα και γι’ αυτό το λόγο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια του αγώνα έκανε πολλές αλλαγές, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους περισσότερους παίκτες μπορούσε, ενώ «τσέκαρε» αρκετούς από τους τους νεαρούς, που προπονούνται με την πρώτη ομάδα.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Τζολάκης, Μασούρας (46’ Σίλβα), Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος (46’ Μπα), Μαρτίνης (46’ Τσιμίκας), Ξενιτίδης (46’ Γκιγιέρμε), Ποντένσε (46’ Κάιπερς), Ανδρούτσος (46’ Σουρλής), Μαρίνος (46’ Μπρούνο), Μάνος (46’ Βοΐλης), Σολδάνο (46’ Γκερέρο).