Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη, στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας για την κηδεία του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 96 ετών.

«Ο Μαέστρο Τζεφιρέλι δεν είναι μόνο ένας καλλιτέχνης αλλά μια ιδιοφυΐα. Εκπροσώπησε τη Φλωρεντία στον κόσμο, αλλά και τον κόσμο στη Φλωρεντία. Αγαπούσε την πόλη αυτή» δήλωσε ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα.


Σχεδόν 1.500 άνθρωποι πήραν θέση στο εσωτερικό του Ντουόμο, του εμβληματικού καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας αλλά πολλοί περισσότεροι συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του φημισμένου μνημείου της πρωτεύουσας της Τοσκάνης για το τελευταίο αντίο στον «μαέστρο» που ήταν στενά συνδεδεμένος με την πόλη αυτή.

Η κηδεία του σκηνοθέτη έγινε παρουσία των δυο γιων του, Λουτσιάνο και Πίπο, και μερικών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους ο υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι.




Χθες, Δευτέρα, χιλιάδες κάτοικοι της Φλωρεντίας αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο πέρασαν μπροστά από το φέρετρο του θρυλικού σκηνοθέτη στο Παλάτσο Βέκιο όπου στεγάζεται το δημαρχείο της Φλωρεντίας, της γενέτειράς του.

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι, τελευταίος των μεγάλων Ιταλών κινηματογραφιστών της γενιάς του, θα ταφεί μέσα στο οικογενειακό παρεκκλήσι του κοιμητηρίου των Αγίων Θυρών της Φλωρεντίας.