Στις 11-14 Ιουλίου στη Νομική Αθήνας θα γίνει φέτος το τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2019- ιδέες για να αλλάξουμε τον κόσμο», που οργανώνει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Ένα μήνα μετά τις Ευρωεκλογές και λίγες ημέρες μόλις μετά τις Βουλευτικές, οι δεκάδες συζητήσεις για τα αποτελέσματα αλλά και τις μεγάλες μάχες που δώθηκαν όλη τη χρονιά θα είναι τεράστια βοήθεια στις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να πάρει η Αριστερά για τη συνέχεια.

Οι κοινωνικές εκρήξεις, τα κινήματα και οι εργατικοί αγώνες είναι μπροστά. Σε αυτό το τετραήμερο θα αναζητηθούν οι απαντήσεις με τη βοήθεια ομιλητών και ομιλητριών από ένα πλατύ φάσμα των αγώνων και της Αριστεράς.

Ο «Μαρξισμός» είναι αφιερωμένος στα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Τρίτης Διεθνούς και τις στρατηγικές επιλογές της Επαναστατικής Αριστεράς. Κοινοβούλιο ή Εργατικά Συμβούλια; Ποια είναι η πολιτική του Ενιαίου Μετώπου; Γιατί ο Λένιν είχε δίκιο στην αναγκαιότητα οικοδόμησης επαναστατικών κομμάτων;

Τον Οκτώβρη συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη “Μαύρη Παρασκευή” του 1929, το κραχ στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης που σηματοδότησε την έναρξη της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλισμού στην ιστορία του.

Οι μεγάλοι επαναστάτες, ο Λένιν, ο Τρότσκι, η Ρόζα, ο Γκράμσι, η πλούσια θεωρία αλλά και η δράση τους είναι πυξίδα για όλο τον κόσμο που παλεύει σήμερα.

Οι σημερινοί αγώνες ενάντια στην καταπίεση, τη χρονιά που για πρώτη φορά η 8 Μάρτη ήταν απεργιακή στην Ελλάδα και σε δεκάδες άλλες χώρες.

Οι εμπειρίες από το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα και η πάλη για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αντίσταση στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό από τους ανταγωνισμούς μέχρι τα ψέματα για τη Μακεδονία.

Το κίνημα ενάντια στην κλιματική αλλαγή που ξαναβγαίνει ορμητικά στο προσκήνιο.

Η οργάνωση των εργατικών αγώνων από τα κάτω κόντρα στα εμπόδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Όλες αυτές μάχες, δεμένες με την επαναστατική θεωρία θα διαπερνούν το τετραήμερο, με τη βοήθεια δεκάδων εργαζομένων, ακτιβιστών, πανεπιστημιακών και ιστορικών. Όπως ο  o Alex Callinicos από τη Βρετανία, ο Προκόπης Παπαστράτης, η Ελένη Πορτάλιου, η Χριστίνα Καρακιουλάφη, οι δικηγόροι από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου από το ΕΚΠΑ, η Ζαννέτα Λυσικάτου από το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, ο Γιάννης Μπόλης ιστορικός τέχνης και δεκάδες ακόμη.

Μέσα από δεκατρείς θεματικές ενότητες και πενήντα συζητήσεις, η Νομική σχολή στο τέλος Ιούνη γίνεται κέντρο σε ένα πανόραμα αντίστασης, ιστορίας και θεωρίας.

Επικοινωνία- Δήλωση Συμμετοχής:

Ιστοσελίδα sekonline.gr

facebook event: Μαρξισμός 2019- Ιδέες για να αλλάξουμε τον κόσμο

Εργατική Αλληλεγγύη, 6945 710250, 210 5221509 Αναξαγόρα 14Α Ομόνοια Αθήνα, ΤΚ 10552 Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 210 5247584 Φειδίου 14-16 Αθήνα, www.marxistiko.gr

Διαβάστε τους βασικούς κύκλους των συζητήσεων και όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ