Με νέες υποσχέσεις, παροχολογία αλλά και με προτάσεις οι οποίες είναι σχεδόν copy paste από τα προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους που του έχουν γυρίσει την πλάτη και τη μεσαία τάξη η οποία τον τιμώρησε στις ευρωκάλπες.

Στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του σε ένα επικοινωνιακό σόου παρουσίασαν το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη τετραετία. Ενα πρόγραμμα που έμοιαζε με «ξαναζεσταμένο φαγητό» αφού περιελάμβανε κυρίως τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που έγιναν στο Ζάππειο στις 15 Μαΐου. Συνοδεύτηκε και από άλλες προτάσεις, στις οποίες αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά θα διαπιστώσει ότι αποτελούν κομμάτι του προγράμματος των πολιτικών του αντιπάλων. Μέτρα τα οποία έχουν παρουσιαστεί από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και αφορούν τη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και την τόνωση των επενδύσεων. Στις βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας, μέτρο το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο που έχει προτείνει το ΚΙΝΑΛ από το 2018.

-Τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις φοροελαφρύνσεις;

-Ποια είναι η μείωση  για την προκαταβολή φόρου για τους επαγγελματίες, τα φυσικά πρόσωπα και τις προσωπικές επιχειρήσεις

-Γιατί θεωρεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης 

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ με ιδέες από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής