Οσοι περίμεναν ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής θα ήταν θυελλώδης μετά τη ρήξη Γεννηματά – Βενιζέλου, διαψεύστηκαν.

Το κλίμα που επικράτησε δεν ήταν καθόλου πολεμικό, το αντίθετο μάλιστα.

Η συνεδρίαση γίνεται σε χαμηλούς τόνους και με μια κριτική η οποία δεν έχει περάσει τα όρια. Ολοι συμφωνούν ότι το βασικό διακύβευμα είναι οι εκλογές και η πορεία του ΚΙΝΑΛ προς αυτές. Εκεί όπου θα κριθούν και όλες οι αποφάσεις και επιλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πήρε το λόγο και ο Αν. Λοβέρδος ο οποίος είπε στην πρόεδρο την άποψή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε συμφωνεί μαζί της. Τόνισε όμως ότι είναι πιο εύκολο να χαλάς από το να χτίζεις κι «εγώ είμαι εδώ για να σας πω ότι πρέπει να χτίσουμε».

Επιφυλάξεις και προβληματισμό για την απόφαση Γεννηματά εξέφρασε και ο Ν. Σαλαγιάννης που τόνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της ανέφερε τη διαφωνία για την επιλογή της.

Διαφορετική άποψη για τη σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου εξέφρασαν επίσης ο Λ. Γρηγοράκος, ο Γ. Μανιάτης και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Όμως, αυτό που πρέπει να καταγραφεί είναι μια κριτική χαμηλών τόνων με την όλη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης να μεταφέρεται στην επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, κατανοούν ότι υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία στη βάση της παράταξης, θεωρούν όμως ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου εκ των πραγμάτων θα τεθούν άλλα ζητήματα στην ατζέντα κι ότι ο θυμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα υποχωρήσει.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κεντρική Επιτροπή ενδεχομένως να μη γίνει την Κυριακή για διαδικαστικούς λόγους ώστε να είναι έτοιμα και τα ψηφοδέλτια.