Επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης και χορηγία της αυτοδυναμίας της ΝΔ χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά να τον εξωθήσει εκτός Κινήματος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για προσωπική σκοπιμότητα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να τον θέσει εκτός παράταξης. Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του, απάντησε ότι δεν υπάρχει η ΝΔ στον ορίζοντά του, ενώ ζήτησε να μην εμπλέκεται στη συζήτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε ότι το ζήτημα που προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά δεν ήταν η 1η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως αναφέρθηκε, αλλά το γεγονός ότι τού ξεκαθάρισε ότι η δική του παρουσία στο Κίνημα δεν εκπέμπει το μήνυμα που επιθυμεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Το μήνυμα που εστάλη εκείνη την ημέρα δεν είναι το εάν ο Γιώργος Καμίνης τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι πλέον στο ΚΙΝΑΛ, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε περιφέρεια, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος που να κάνει τον πολιτευτή». Όπως είπε, ο ίδιος τιμά τον ρόλο του βουλευτή, αλλά πλέον δεν έχει λόγο να διεκδικεί την επανεκλογή του· αντίθετα είναι ζήτημα του κόμματός του εάν τον θέλει μέσα στη Βουλή, ειδικά στις συνθήκες που διαμορφώνονται με την αναθεώρηση του Συντάγματος και την διερεύνηση των ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.