Η ήττα του Απόστολου Κατσιφάρα από τον εκλεκτό της ΝΔ, Νεκτάριο Φαρμάκη στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στο Κίνημα Αλλαγής. Ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με την ήττα του Γιάννη Κουράκη στο δήμο Ηρακλείου από τον «γαλάζιο» Γεώργιο – Βασίλειο Λαμπρινό, παρ’ ότι ο πρώτος είχε ισχυρό προβάδισμα στο α’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Δύο ήττες οι οποίες θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως συσπείρωση των δεξιών ψηφοφόρων, αλλά θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τις δραματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής με τη σύγκρουση της Φώφης Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ενα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες ασφαλώς οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ πάγωσαν με τα όσα συνέβησαν στο κόμμα κι ενδεχομένως να μην πήγαν να ψηφίσουν δίνοντας την ευκαιρία στους ψηφοφόρους της ΝΔ να δώσουν τη νίκη στους δικούς της υποψήφιους.

Ειδικά η περίπτωση του Απ. Κατσιφάρα είναι τεράσια αποτυχία για το ΚΙΝΑΛ καθώς έχασε μια περιφέρεια που είχε την προηγούμενη πενταετία κι έχει να χαίρεται μόνο για τον Στ. Αρναουτάκη στην Κρήτη που όμως είναι μια ειδική περίπτωση.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουν αν πράγματι το σκηνικό εμφυλίου που επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ δημιουργεί αποσυσπείρωση η οποία μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στο Κίνημα και στις εθνικές εκλογές.