Ως «εμπόδιο» για την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ εμφάνισε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Π. Σκουρλέτης τον Ευ. Βενιζέλο. Σε τηλεοπτική εκπομπή («Αντιθέσεις», στο Action24) παρουσία του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη, ο κ. Σκουρλέτης είπε ευθέως ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ένα εμπόδιο στην προσπάθεια μας να οικοδομήσουμε μια προοδευτική συμμαχία με το Κίνημα Αλλαγής».

Ενώ υπενθύμισε ότι τον είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν «βαρίδι». «Ο κ. Βενιζέλος είχε ένα συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα λοξοκοιτούσε και  ευθέως κοιτούσε προς τη Νέα Δημοκρατία πολιτικά και προγραμματικά. Άρα ήταν ένα εμπόδιο σε αυτό που εμείς θέλουμε να πετύχουμε.  Δηλαδή το να διαμορφωθούν οι όροι μιας προοδευτικής συμμαχίας ανάμεσα στην αριστερά και το χώρο του ΚΙΝΑΛ», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας δε τις απόψεις του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ, είπε ότι «ήταν ένα εμπόδιο σε αυτό το οποίο εγώ θεωρώ ως αναγκαίο -δεν μιλώ για μία υποκατάσταση ενός νέου φορέα στη θέση του ΠαΣοΚ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για μια συνεργασία, για μια συμμαχία πάνω σε μια συγκεκριμένη προγραμματική βάση». Πάντως εμφανίστηκε επικριτικός και έναντι της Φώφης Γεννηματά και τις δηλώσεις της εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.

«Είναι οξύμωρο ο κ. Βενιζέλος να ‘χει φύγει αλλά η πολιτική του να παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ», είπε κάνοντας μάλιστα λόγο για «εσωτερικό διχασμό που υπήρχε μέσα σε αυτό το κόμμα και εξακολουθεί και υπάρχει». Ενώ σχετικά με την φράση του κ. Βενιζέλου ότι οι νόμοι της φύσης δείχνουν ποιος θα απορροφήσει ποιον, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «εμείς δεν έχουμε διάθεση να απορροφήσουμε το ΚΙΝΑΛ». «Εμείς θέλουμε να υπάρχει ένας χώρος με τον οποίο εν δυνάμει να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Εμείς αυτό που θέλουμε να αποτρέψουμε να είναι το ΚΙΝΑΛ ένας κλώνος μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, αυτό θεωρούμε ότι θα είναι καταστροφικό. Το λέω τόσο ευθέως, τόσο απλά και πολιτικά», σημείωσε. Πες – πες, η κουβέντα έφτασε εκ μέρους του και στο παρελθόν με κατηγορίες περί διαφθοράς στελεχών του ΠαΣοΚ και αδιαφανών δανειοδοτήσεων του κόμματος, κάτι που εξόργισε τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος υπενθύμισε ότι δυο πρώην γραμματείς του ΠαΣοΚ επί των ημερών των οποίων το κόμμα συνέχισε να επιβαρύνεται με δάνεια, είναι σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ εξοργισμένο να ζητάει από τον κ. Σκουρλέτη να σταματήσει να ρίχνει λάσπη και να πει ό,τι έχει να πει με ονοματεπώνυμα. «Είσαι απαράδεκτος και χυδαίος», είπε κάποια στιγμή στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά κάνοντας λόγο για αήθη επίθεση εναντίον ενώ είπε ότι η παρουσία του κ. Ανδρουλάκη «λερώνει την εκπομπή» και σηκώθηκε να φύγει δηλώνοντας ότι δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του την χυδαιότητα. «Σε ένα μήνα θα φύγετε τελείως. Καλό ταξίδι», του είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στην ηγεσία του κόμματός του για τα τεκταινόμενα στο ΚΙΝΑΛ.

«Το να φτάνουμε στο  σημείο αντί να συζητάμε το Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και το πως η ΝΔ δεν θα το καρπωθεί μόνη της, αλλά να συζητάμε τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, πάει να πει ότι έγιναν λάθος χειρισμοί», είπε, προσθέτοντας πως «καλό θα είναι όλοι οι πρωταγωνιστές του έργου να καταλάβουν ότι ο κόσμος του ΠαΣοΚ είναι πληγωμένος κόσμος τα τελευταία 10 χρόνια από τις συγκρούσεις οι οποίες έφεραν μια ιστορική παράταξη στο σημείο να δίνει μάχη επιβίωσης». Και τόνισε: «Περίμενα από τα ηγετικά στελέχη του ΠαΣοΚ και την ηγεσία του να έχουν μια στρατηγική ενδυνάμωσης, ενότητας και να δώσουμε μία μάχη όλοι μαζί». Όσον αφορά τον ίδιο, είπε ότι θα κάνει την δουλειά του ως ευρωβουλευτής όπως την έκανε μέχρι τώρα, αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιώ ως απλό μέλος του κόμματος για το ότι αυτή η παράταξη έχει μια μεγάλη ιστορία και πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία της όχι  περιόδους της ιστορίας της αλλά  το σύνολο της ιστορίας της».

Παρακολουθήστε τον καβγά (αρχίζει στο 1:17:30):